preskoči na sadržaj
vijesti

BOŽIĆNA ČESTITKA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 12. 2020. 23:56

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Poštovani roditelji i učenici,

u razgovoru sa epidemiolozima donesena je odluka da učenici predmetne nastave OŠ Kula Norinska i razredne nastave PŠ Krvavac, do kraja polugodišta imaju online nastavu. 

                                                              Josip Šprlje, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 12. 2020. 17:14

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Poštovani učenici,

               Nakon analize, uvidio sam da  postojeća satnica ne odgovara održavanju sati pa sam donio odluku o novom vremeniku održavanja sati u online nastavi.

1.sat

8:00h

8:30h

2.sat

8:30h

9:00h

3.sat

9:00h

9:30h

pauza

9:30h

9:45h

4.sat

9:45h

10:15h

5.sat

10:15h

10:45h

6.sat

10:45h

11:15h

7.sat

11:15h

11:45h

8.sat

11:45h

12:15h

 

NAPOMENA: Ako blok sat prelazi preko pauze, nastavnik možete pomaknuti pauzu od 10h-10:15h. Sat se može organizirati iza završetka dnevnog rasporeda ili se zamijeniti sa drugim predmetom.

               Molim učenike i roditelje da poštuju upute nastavnika o vremenu komunikacije sa njima jer i oni imaju pravo na svoje slobodno vrijeme!

                                                                   

                                                                                                              Lp,  Josip Šprlje, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2020. 09:51

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Poštovani učenici i roditelji,

od sutra, 8.12.2020.g., nastava će se odvijati online za sve učenike predmetne nastave (5.-8.r.), kao i za PŠ Krvavac. Online nastava počinje prema dosadašnjoj satnici, OŠ Kula Norinska u 7.30 sati, a PŠ Krvavac u 8 sati.

Za sva pitanja slobodno me nazovite 0917954388.

Ravnatelj, Josip Šprlje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2020. 21:24

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

U spomen na sve naše HEROJE...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2020. 22:25

Dani kruha

Ove smo godine Dane kruha proslavili na nešto drugačiji način, što nas nije spriječilo da uživamo u plodovima zemlje i rada ruku čovjekovih!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2020. 22:12

VAŽNA OBAVIJEST

Poštovani roditelji,

                većina vas zna da je jedan djelatnik OŠ KULA NORINSKA pozitivan na Covid-19. Naime, djelatnik je relativno kratko, 01.09. bio u prostorima Škole. Svi djelatnici su se tog dana strogo pridržavali epidemioloških mjera i preporuka (ispravno nošenje maski i držanje propisane distance). Djelatniku je potvrđen virus 04.09., u petak na večer. Napominjem da isti nije imao nikakve simptome taj dan ali je moguće da je bio infektivan. Nakon epidemiološke obrade i konzultacija sa Županijom, zaključeno je da ne postoji razlog zbog kojega se nastava ne bi  normalno održavala. Svi najbliži kontakti (troje djelatnika) su poslani u samoizolaciju iako su se, napominjem, pridržavali svih mjera. To je učinjeno zbog same osjetljivosti institucije. Napominjem da je OŠ KULA NORINSKA uvela i oštrije mjere od samih preporuka Stožera. Stoga su sva djeca obavezna dolaziti u Školu na nastavu osim iznimnih situacija. Svi smo svjesni da živimo u specifičnim uvjetima ali isto tako ne možemo dopustiti da život stane ili da izgubimo generacije bez zadovoljavajućeg odgoja i obrazovanja. Škola će redovito pratiti novonastalu situaciju i uz stalne kontakte sa Epidemiološkom službom poduzimati transparentne korake.  Prepruka je da djeca nose marendu od kuće. Za sve upite vezane za novonastalu situaciju me slobodno možete nazvati na moj osobni mobitel 0917954388.

Ravnatelj, Josip Šprlje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2020. 10:40

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Pred nama je nova nastavna godina s novim izazovima. Organizacija nastave usklađena je s preporukama MZO i HZJZ i osmišljena na način da istovremeno osigura kvalitetan odgojno-obrazovni rad, ali i preporuke za očuvanje zdravlja i sigurnosti.

Nastava počinje u ponedjeljak 07.09.2020. godine.

Prvi sat za predmetnu nastavu počinje u 7:30 sati. Ulazak u školu je u 7:25.  

 Prvi sat za razrednu nastavu počinje u 7:45 sati. Ulazak u školu je u 7:40.

Prvi sat u PŠ Krvavac i PŠ Momići počinje u 8:00 sati.

Prvi sat će biti Sat razrednog odjela na kojem će razrednici podijeliti udžbenike, radne bilježnice i ostalo. Učenici trebaju donijeti pribor za pisanje te praznu školsku torbu

OŠ Kula Norinska donijela je Protokol postupanja u šk. g. 2020./2021. u izmijenjenim uvjetima rada za vrijeme COVID-19, a svaka promjena uvelike ovisi i o zdravstvenim preporukama koje se odnose na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj na nacionalnoj i lokalnoj razini u bilo koje vrijeme tijekom školske godine.

Protokol sadrži sve pojedinosti vezane uz rad, organizaciju nastave, ulaske i izlaske učenika, kretanje po školi, prehranu, prijevoz i pridržavanje svih epidemioloških mjera te je važno da ga roditelji i učenici detaljno prouče prije samog početka nastave, a ravnatelj, razrednici i učitelji će poduzeti sve potrebne radnje u edukaciji učenika na početku i za vrijeme nove nastavne godine.

Protokol možete preuzeti i pročitati klikom na OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 9. 2020. 18:52

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Dragi učenici i roditelji OŠ Kula Norinska,

Budući se nalazimo u otežanim životnim uvjetima, uzrokovanim pandemijom bolesti COVID- 19, ova nastavna godina biti će organizirana u skladu sa preporukama MZO-a i preporukama HZJZ-a.

U ponedjeljak 7. rujna 2020. godine započinje nova školska godina, a uvjeti u kojima će se odvijati rad Škole u određenoj se mjeri  razlikuje od uobičajenoga.   Vrlo je važno da se svi pridržavamo propisanih mjera u borbi protiv bolesti COVID -19, te vas pozivam da detaljno proučite „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.“ te da razgovarate i upoznate se s navedenim mjerama, a na početku nastavne godine to će u Školi detaljno ponoviti razrednici i svi ostali učitelji. Našim učenicima, osobito onim mlađima, trebat će vremena, za usvajanje novih pravila rada, ponašanja i kretanja u školi.

U novoj organizaciji rada Škole, razradili smo dolazak učenika u školu, ulazak u školske prostore, kretanje školskim prostorom, pravila ponašanja, intenzivnija dežurstva učitelja, organizaciju nastave kao temeljne djelatnosti Škole u matičnoj školi, područnim školama, prehranu i prijevoz učenika, raspored sati, podjelu i preuzimanje udžbenika, prvi dan nastavne godine. Paralelno s organizacijom rada u školi planiramo i pripremamo obrazovanje od kuće tzv. online nastavu  u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i novih mjera. O svim aktivnostima biti ćete pravovremeno obaviješteni prvenstveno preko mrežnih stranica škole, ali i razrednika. Sve važne upute biti će objašnjene u Protokolu o postupanju u šk. g. 2020./2021. u izmijenjenim uvjetima rada za vrijeme COVID-19. Protokol, a i ostale važne upute biti će objavljeni na mrežnoj stranici Škole, najkasnije do subote popodne.

Nadam se da ćemo se ubrzo prilagoditi novonastalim okolnostima te da ćemo unatoč svemu, redovito i kvalitetno provoditi nastavu.  

Ovim putem zahvaljujem svima na razumijevanju i suradnji!

Vaš ravnatelj

Josip Šprlje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2020. 15:13

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

 Udžbenici za šk. g. 2020./2021.

   Udžbenici i pribor - Sveznalice 1.b   Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.) sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu što znači da su udžbenici besplatni za sve učenike.

U školskoj godini 2020./2021. u uporabi u osnovnim školama bit će dvije vrste udžbenika:

- udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2020./2021. za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (2., 3., 6. i 7. razred), tzv. novi udžbenici

- udžbenici za 4. i 8. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2014./2015. i udžbenici za 1. i 5. razred iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2019./2020., tzv. postojeći udžbenici.

Drugi obrazovni materijali  od 1. do 8. razreda bit će  besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati osnivač Škole, tj.  Dubrovačko-neretvanska županija.

 

Ove školske godine Općina Kula Norinska osigurala je besplatne bilježnice, likovne mape i opele,  za sve učenike od 1.-8. razreda.

Sve učenike će prvi nastavni dan školske godine 2020./2021. čekati udžbenici i radni materijali u njihovim učionicama. 

Roditelji trebaju osigurati pribor za pisanje i školske torbe za svoju djecu.


Zahvaljujemo Općini Kula Norinska na razumijevanju i pomoći da sljedeća školska godina započne bezbrižno i radosno, za dobro naše djece!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 8. 2020. 21:07

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Obveze učenika na kraju šk. g. 2019./2020.

Udžbenike u školu OBAVEZNO VRAĆAJU učenici koji su u šk. g. 2019./2020. pohađali:

- 4. razred 

- 5. razred 

- 7. razred 

- 8. razred 

Sam povrat UDŽBENIKA I ŠKOLSKE LEKTIRE će se vršiti na dan podjela svjedodžbi i to će biti uvjet za podjelu istih.

Podjela svjedodžbi će biti 06.07.2020. ponedjeljak u 8h u jutro!

Napomena: Molimo Učenike da pregledaju udžbenike te ih čiste i uredne  vrate u Školu! Vraćaju se samo udžbenici, a ne radni materijali, odnosno ne vraćaju se radne bilježnice!

 

                                                                                   Ravnatelj

                                                                                   Josip Šprlje

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2020. 13:48

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

 

Obavijest i upute o povratku učenika od 1. do 4. razreda na nastavu od 25. svibnja 2020.

                    Od 25. svibnja 2020. godine  omogućuje se povratak u škole svih učenika nižih razreda u Republici Hrvatskoj. Prema preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo  rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u škole, a  Škola ne uzima izjave od roditelja radi uključivanja djeteta u školu. Dodatno, za učenike je korisno da se vrate u školu, zato što je kvalitetu nastave lakše osigurati u školama, a i socijalizacija i emocionalni razvoj važni su aspekti učenikova odgoja i obrazovanja. Polaskom u školu djeca nisu  obvezna nositi maske i rukavice.

Upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo  možete pročitati u cijelosti klikom na OVDJE, a Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje  od 25. svibnja 2020. Ministarstva znanosti i obrazovanja klikom na OVDJE.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2020. 15:18

OBAVIJEST ZA RODITELJE

IZVOĐENJE NASTAVE NA DALJINU ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

 

Od ponedjeljka 11.svibnja 2020. godine, u svim osnovnim školama Republike Hrvatske, organizira se nastava u školi za onu djecu koja ispunjavaju sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Budući nismo zaprimili niti jednu izjavu roditelja, nastava za učenike od 1. do 4. razreda OŠ Kula Norinska će se dalje odvijati na dosadašnji način, odnosno na daljinu, putem različitih komunikacijskih kanala koje su uspostavile učiteljice razredne nastave.  

Zahvaljujemo vam se na dosadašnjoj suradnji u provođenju škole na daljinu!

S poštovanjem

                                                                        ravnatelj Josip Šprlje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2020. 18:49

OBAVIJEST ZA RODITELJE

 

OŠ KULA NORINSKA

Trg Hrvatskih žrtava 17

20341 Kula Norinska

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE U RAZREDNOJ NASTAVI (1.-4. RAZRED)

Poštovani,

Kao što ste već upoznati MZO je omogućilo da djeca od 1. do 4. razreda pohađaju nastavu u školi uz IZJAVU i odgovornost roditelja. Vaši razrednici će Vam se javiti i anketirati o istome.

Ovdje moram istaknuti da Stožer odnosno HZJZ preporučuje ostanak kod kuće i praćenje nastave kao i do sada, ako se to može osigurati ( 2. točka temeljnih odrednica), a to znači da ih šaljete u Školu jedino ako oba roditelja rade i ne možete osigurati čuvanje djece!

Ako šaljete djecu u školu, istaknut ću par točaka:

 • djeci i svima u kontaktu treba mjeriti temperaturu svako jutro kod kuće, u slučaju pohađanja nastave u Školi (mjeriti će se i učiteljima)!
 • Izjavu, potpisuju oba roditelja koja će im biti dostavljena ili će je ispuniti 11.04. u prostorima Škole ( Izjavu ne potpisujete ako ne šaljete dijete u Školu)
 • Škola će ispuniti sve uvjete iz Uputa i većinu preporuka (neke se ne mogu ispuniti zbog arhitektonskih razloga) ali upravo zbog toga nam je važno da već u utorak znamo Vaše odgovore.

Za sva pitanja se obratite razrednicima, a ako ih oni ne znaju ja ću odgovoriti bilo pisano ili usmeno preko bilo koje platforme (08-18h).

Unaprijed Hvala na suradnji i razumijevanju!

                                                                                Ravnatelj,

                                                                                  Josip Šprlje

Na poveznicama se nalaze Izjava za povratak u Školu i Upute HZJZ.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2020. 13:40

DAN PLANETA ZEMLJE

Priredila: učiteljica Antonija Klobučić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2020. 13:13

ČESTITKA

Nakon odrađenih mjesec dana škole na daljinu, učenici OŠ Kula Norinska mogu uživati u zasluženim Proljetnim Uskrsnim praznicima, od 10.4. do 17.4.2020.g.

Škola na daljinu nije spriječila učenike razredne nastave matične škole i područnih škola Krvavac i Momići, da svojim trudom i kreativnošću požele svima sretan Uskrs. Njihove radove možete vidjeti klikom na opširnije, a zatim klikom na sliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 4. 2020. 00:28

OBAVIJEST MZO-a

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu s namjerom da se na jednom mjestu obuhvate prihvatljivi načini vrednovanja i ocjenjivanja u formalnom obrazovanju. Pored usvajanja ishoda učenja putem bitnih sadržaja, naglasak je stavljen na dobrobit učenika i poticanje učenja na rad, a ne na ocjenjivanje naučenog. Učitelji će učenicima objasniti vrednovanje u skladu s predmetom kao i inovativnim metodama vrednovanja koje su ili već upoznali ili će ih učenici kroz aktivnosti  razvijati prema uputama dok traje nastava na daljinu. U suradnji sa stručnim suradnicima u školi potrebno je nastaviti provoditi i u ovim okolnostima upute za prilagodbu za učenike s teškoćama, i to u skladu s rješenjima o prilagodbi i individualizaciji nastavnih sadržaja, a za darovite učenike osmisliti zadatke koji su zahtjevniji i kojima se propituju više kognitivne razine.


  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2020. 22:46

UČENICIMA

NAŠ PLJESAK ide svoj onoj djeci koja su danima zatvorena u svojim domovima, izolirana od svojih prijatelja, daleko od učionica u kojima se smiju, žamore, započinju prve ljubavi, stvaraju prva prijateljstva.

NAŠ PLJESAK ide onoj djeci od koje se preko noći očekuje da sve to zanemare, da uče na načine koje do sada nisu poznavali, da provode dane ispred računala (iako smo im do jučer to branili govoreći da je nezdravo toliko 'piljiti' u ekran), da strpljivo rješavaju sve silne zadatke koje im mi, u strahu da nećemo stići gradivo, šaljemo.

NAŠ PLJESAK ide tim manjim ili većim klinicima koji su preko noći postali "online učenici" i od kojih odjednom očekujemo da su odrasli, zreli i da iz svojih soba, dnevnih boravaka ili već odakle izvršavaju zadatke u rokovima u vremenu u kojem i sami ne znamo za rokove, za sutra.

Zato svaki dan zaplješćimo djeci koja se snalaze, trude, pokušavaju, noseći se s nepoznatim - s roditeljima koji su bez posla, u strahu za sutra, nastavnicima koji i sami imaju svoje online more. Oni sve to vide i osjećaju.

Zaplješćimo djetinstvu i mladosti koje, realno, nećemo poučiti puno iz školskog kurikuluma, ali možemo poučiti toleranciji, ljudskosti, humanosti, strpljenju.

Držite se djeco! I ostanite vedri! Plješćemo svi za vas i vaše sutra! ❤

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Šprlje  datum: 1. 4. 2020. 09:21

OBAVIJEST IZ MZO-a

Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu  ministrice Blaženke Divjak.

 
 OPĆE SMJERNICE ZA ORGANIZACIJU NASTAVE NA DALJINU 
Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov za učitelja i učenika, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Stoga je ova preporuka napisana na jednostavan način s konkretnim primjerima koji mogu biti od pomoći učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima.  
Što se uvjeta za učenje tiče, to podrazumijeva opremu za nastavu za daljinu (upute o tome dane su školama) i potrebne udžbenike, ali i da se za učenike kod kuće organizira mirni kutak za učenje. Nadalje,  dobro je da se pokuša uvesti i redovita struktura radnoga dana za učenike.  Posebno je važno da roditelji o tome vode brigu kod mlađe djece koja pohađaju razrednu nastavu, a dobro je i da se određenih preporuka drže i stariji učenici, na taj način brinemo i o psihofizičkome zdravlju djece i mladih ljudi.  
Često se postavlja pitanje od strane roditelja, ali i nastavnika, koliko zapravo učenici trebaju dnevno učiti i kako im pomoći da se organiziraju. Učenici, s druge strane, ističu da najbolje uče kad uživaju u onome što uče i kako uče, i tad im vrijeme brzo prođe. Suprotnost je tomu situacija kad nešto moraju napraviti i u tome ne vide smisao ili ne znaju kako započeti pa se cijeli proces učenja svede na zamornu i dugotrajnu zadaću koja se odrađuje bez motivacije.  
Očekivano vrijeme učenja proizlazi  i iz zakonske regulative. Procjena vremena potrebnoga za učenje nije jednostavna, u svim zakonskim dokumentima koristi se pojam „prosječnoga učenika“ ili „prosječnoga vremena“, što znači da u stvarnosti to vrijeme može biti nešto duže ili kraće. Tako Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kaže da bi učenici trebali provesti u učenju određeno vrijeme u skladu s tzv. HROO bodovima (HROO - Hrvatski sustav bodova općega obrazovanja bodovima u općem obrazovanju) koje treba ostaviti u okviru određene kvalifikacije. 
Vrijeme provedeno u učenju podrazumijeva vrijeme u kojem se poučava (u školi, odnosno putem sustava za nastavu na daljinu), ali i vrijeme samostalnoga ili suradničkoga učenja. Takvo ukupno vrijeme ovisi o uzrastu djeteta i kreće se od 5 do 8 sati dnevno tijekom radnoga tjedna. Međutim, koliko god to vrijeme iznosilo, ono je ograničeno i stavlja pred učitelje i nastavnike izazov da zadatke koje „prosječni učenik“ treba obaviti, može obaviti u zadanome okvirnom vremenu. Učitelji trebaju voditi računa o opterećenju učenika. To podrazumijeva da se trebaju postići planirani odgojno-obrazovni ishodi, ali i da u sadržajima treba razlučiti ono što je bitno od onoga što je sporedno ili nije nužno. Pri tome su učenici i nastavnici ključni jer trebaju materijalima koji su već dostupni u nekome od centralnih servisa pridružiti i vlastite materijale, upute i pratiti učenika, ali da sve to bude u razumnim i prihvatljivim vremenskim okvirima te prilagođeno spoznajnim mogućnostima učenika. 

U nastavku su preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom radnoga tjedna. Dakle, kod svih učenika takav ritam podrazumijevao bi slobodne vikende. Mogući su i drugačiji načini uspostave ritma radnoga tjedna, a prijedlozi u nastavku mogu predstavljati pomoć u izradi vlastitoga plana. 
 Potpuni tekst možete pročitati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 3. 2020. 19:12

OBAVIJEST ZA UČENIKE

PRAVILA PONAŠANJA I KOMUNIKACIJE U TEAMSU

Ovih pravila su se dužni držati svi učenici i učitelji u Teamsu, jer je e-nastava jednakovrijedna stvarnoj nastavi u razredu. Od utorka, 24.3. 2020. nastava će se održavati po satnici koju je odredio ravnatelj i dalje po istom rasporedu koji smo imali u redovnoj nastavi. Dakle, svakih 20 min po propisanoj satnici trebate biti na kanalu (predmetu) koji vam je po rasporedu. Nastava počinje u 8:30 sati.

Učenici su dužni:

 • Svaki dan biti online na svakom nastavnom satu po rasporedu
 • Izvršavati zadaće u zadanim rokovima
 • Pažljivo čitati upute i zadatke te  postavljati samo pitanja koja ne pišu u objavama
 • Zadatke raditi i objaviti na način kako je nastavnik naznačio, ne kako tko hoće
 • Proučiti upute za rad u Teamsu, pitati, učiti, pomoći jedan drugome u chatu
 • Ne pisati nepotrebne komentare (odgovore ok i sl.), nego lajkati objavu u desnom gornjem kutu
 • Odgovore na neki post/objavu pisati isključivo ispod tog posta, ne započinjati novi post
 • Pisati književnim/standardnim jezikom, a ne u dijalektu
 • Ne komentirati nepotrebno (nisam još gotov...), nego izvršiti zadatak što prije bez izgovora
 • Pratiti bilješke u e-dnevniku o izvršavanju zadataka
 • Čavrljati samo u Chatu, pomagati jedni drugima i učiti nove stvari
 • Tražiti nove načine i rješenja, rješavati zadatke i probleme samostalno uz upute učitelja
 • Biti strpljivi u čekanju odgovora nastavnika (ako nešto ne piše), jer učitelji ne mogu raditi 24 sata

 

Prve dvije točke moraju biti zadovoljene da učeniku ne bude zapisan izostanak. Svaki izostanak će se od 24.3. 2020. bilježiti u e-dnevnik i potrebno ga opravdati u roku od 7 dana. U protivnom će izostanak biti neopravdan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2020. 18:12

RASPORED SATNICA

Poštovani,

  U svrhu kvalitetnijeg održavanja nastave određujem satnicu održavanja nastave kao što slijedi:

 

 

1. sat 8:30h

2. sat 8:50h

3. sat 9:10h

4. sat 9:30h

5. sat 9:50h

6. sat 10:10h

7. i 8. sat 10:30

Razredna nastava može prilagoditi satnicu po sebi, s tim da se konzultira sa predmetnim nastavnicima o održavanju sati (vjeronauk i engleski jezik).

Satnica može biti mijenjana uz prethodni međusobni dogovor!

                                                        Ravnatelj: Josip Šprlje

                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Šprlje  datum: 23. 3. 2020. 11:20

ODLUKA O RADU NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Šprlje  datum: 23. 3. 2020. 11:16

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

                   Od 18. ožujka 2020. (srijeda) počinje OBVEZNA e-škola. Škola na daljinu će se odvijati putem Teamsa. Svi učenici su dodani u Teams aplikaciju i dužni su do 18. 3. proučiti upute za rad na Teamsu koje se nalaze u svakom razredu u Teamsu, na početku, u opciji “općenito”.

E-nastava će se odvijati na sljedeći način:

Učenici su dužni biti on line (na vezi) svaki nastavni dan u 8:30 sati zbog izravnih konzultacija s razrednikom i predmetnim nastavnicima.

 

Svaki dan su dužni ući u sve predmetne (kanale) koje imaju po stvarnom (školskom) starom raspredu i pratiti upute nastavnika te izvršavati zadatke u točno naznačenim rokovima

 

On-line lekcije  na linku skolazazivot.hr/raspored ili na Sportskoj TV nisu obvezni pratiti, osim ako ih pojedini nastavnik ne uputi  (ako odgovara sadržaj planu predmeta)

 

Raspored e-lekcija će i dalje biti objavljivan na web stranici škole.

 

Učenici koji u 8:30 sati ne budu ulogirani, ili se tijekom dana ne jave e-porukom u svoj razred razrednici, dužni su taj izostanak opravdati kao i svaki nastavni dan

 

Učenici su dužni pristojno se ponašati u virtualnim učionicama te poštivati sva pravila kao i u stvarnoj školi te je moguće donositi i pedagoške mjere (ukor i sl.)

 

I na kraju, molimo učenike da ozbiljno shvate svoje obveze u virtualnoj školi i da redovno odrađuju zadatke kako bismo uspješno ovu šk.g. priveli kraju.


Učenici razredne nastave imaju nastavu prema već objavljenom rasporedu!

Vidimo se i pišemo online!

OŠ Kula Norinska

 

Rasporedi za srijedu, 18. 03. 2020.

 

5. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.00 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Tehnička kultura Drvo i svojstva drva 11,18 min
2. Engleski jezik Daily Routine 9,53 min
3. Njemački jezik Die Schule, drugi dio 21,04 min
4. Vrste zborova Vrste zborova 9,25 min

 

6. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.15 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Informatika Znaš li postaviti pitanje? 8,52 min
2. Matematika 16,55 min
3. TZK Motoričke sposobnosti i tjelovježba – uvod 11,03 min
4. Engleski jezik Talk and write about vacation, S. Past 2 14,08 min

 

7. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.30 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Povijest Druga industrijska revolucija – 1. dio 14,21 min
2. Kemija Građa atoma 15,01 min
3. Biologija Bolesti srca i krvnih žila 14,10 min
4. Engleski jezik Health and Wellbeing – Wash Your Hands 17,03 min

 

8. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.45 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Hrvatski jezik Višestrukosložena rečenica 6,30 min
2. Povijest Nasljeđe rata i suočavanje s prošlošću, 2. dio 11,50 min
3. Kemija Alkoholi 14,47 min
4. Biologija Srce i krvne žile 14,33 min

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2020. 15:20

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE za 17.03.2020.

Rasporedi za utorak,17. 03. 2020.

OSNOVNA ŠKOLA razredna nastava

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

 

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 15.00 sati

 

OSNOVNA ŠKOLA predmetna nastava

Rasporedi za utorak, 17. 03. 2020.

 

5. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.00 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Matematika Razlomak kao dio cjeline 23,05 min
2. Likovna kultura Prostor i namjena – tlocrt 1 9,56 min
3. Informatika Kako se umrežiti? 3, 59 min
4. Povijest Razvoj Rima, prvi dio 12,35 min

 

6. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.15 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Matematika Oduzimanje cijelih brojeva 23,59 min
2. Hrvatski jezik Pluskvamperfekt 8,08 min
3. Glazbena kultura Muški pjevački glasovi 9,01 min
4. Geografija Australija, I. dio 13,45 min

 

7. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.30 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Matematika Središnji i obodni trokut 21,59 min
2. Fizika Objašnjavanje rada 25,59 min
3. Glazbena kultura Udaraljke 22,53 min
4. Engleski jezik Health and Wellbeing – Health issues 16,06 min
5. Njemački jezik Über Vergangenheit sprechen 1 29,35 min

 

8. razred

Početak nastave u vašem virtualnom razredu je u 09.45 sati.

Redni broj sata Predmet Nastavna jedinica Trajanje video lekcije
1. Fizika Povezivanje promjene brzine tijela s njegovom masom i rezultantnom silom 17,18 min
2. Matematika Kvadar i kocka 20,49 min
3. Glazbena kultura Uvod u glazbeno-stilska razdoblja 9,12 min
4. Povijest Nasljeđe rata i suočavanje s prošlošću: 1 dio 13,26 min

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2020. 18:02

Linkovi za prijavu u Yammer

6. razred OVDJE

7. razred OVDJE

8. razred OVDJE

5. razred će virtualnu učionicu provoditi preko aplikacije Teams 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2020. 18:19

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

OBAVIJEST iz Ministarstva znanosti i obrazovanja

NASTAVA NA DALJINU - raspored za učenike od 5. do 8. razreda

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. (Za povećanje slike potrebno je kliknuti na nju, a da bi se bratio nastavni sat, kliknute na OVDJE ovisno koji razred i sat je potrebno pratiti).

Svi učenici u navedeno vrijeme u ponedjeljak 16. ožujka moraju biti uključeni preko svojih uređaja u nastavu na daljinu ili pratiti Sportsku televiziju koja će prenositi isti sadržaj!

5. razred

(početak nastave u 9 sati)

1. sat MATEMATIKA - Uvođenje pojma razlomak (OVDJE)

2. sat HRVATSKI JEZIK - Komunikacija putem elektroničkih medija (OVDJE)

3. sat PRIRODA - Sastav zraka (OVDJE)

4. sat ENGLESKI JEZIK - Introduction (OVDJE)

5. sat NJEMAČKI JEZIK - Die Schule (OVDJE)

6. razred

(početak nastave u 9.15)

1. sat  POVIJEST - Život srednjovjekovnog trgovca  (OVDJE)

2. sat MATEMATIKA - Zbrajanje cijelih brojeva (OVDJE)

3. sat PRIRODA - Životni uvjeti u moru i vodama na kopnu (OVDJE)

4. sat ENGLESKI JEZIK - Talking abaut the Past, S Past (OVDJE)

5. sat NJEMAČKI JEZIK - Die Schule, teil 1  (OVDJE)

7. razred

(početak nastave u 9.30)

1. sat  MATEMATIKA - Opseg i površina kruga  (OVDJE)

2. sat HRVATSKI JEZIK - Istraživanje pjesničkim slikama (OVDJE)

3. sat BIOLOGIJA - Najčešće bolesti srca i krvnih žila (OVDJE)

4. sat GEOGRAFIJA - Prometni sustav i prometna povezanost Europe, 1. dio  (OVDJE)

 • 8. razred
 • (početak nastave u 9.45)
 • 1. sat  HRVATSKI JEZIK - Zagrebačka škola crtanog filma  (OVDJE)

  2. sat MATEMATIKA - Vrste geometrijskih tijela - Prizme (OVDJE)

  3. sat BIOLOGIJA - Krv (OVDJE)

  4. sat ENGLESKI JEZIK - Writing a mini - saga (OVDJE)

 • 5. sat NJEMAČKI JEZIK - Mein Tagesablauf (OVDJE)

 • VAŽNO

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred)  imat će mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem SPORTSKE TELEVIZIJE.

Dakle, ako učenici nisu u mogućnosti pratiti nastavu preko svojih uređaja, moći će i na ovaj način prema istom rasporedu koji je prethodno naveden. 

Mole se učenici da se za sva pitanja i nejasnoće obrate svojim razrednicima i da redovito pratite  mrežne stranice OŠ Kula Norinska. SRETNO SVIMA!

 

 

 

SMJERNICE ZA UČENJE NA DALJINU za učenike od 5. do 8. razreda

 • Elektronički identitet

Elektronički identitet (ime.prezime@skole.hr) je virtualni identitet, koji dobivaju učenici u školi i koji im omogućuje korištenje CARNET-ovim uslugama (npr. e dnevnik i dr.)

Prilikom učenja na daljinu svaki učenik je dužan prijaviti se u sustav sa svojim elektroničkim identitetom.

 • Office 365

Office 365 je skup usluga koji omogućuje učiteljima, nastavnicima i učenicima stvaranje i zajedničko korištenje sadržaja, kao i međusobnu komunikaciju, s bilo kojega mjesta i na bilo kojemu uređaju.

Usluga se može koristiti s vlastitog računala, mobilnoga telefona ili sa školskoga računala.

Učenici 5. i 7. razreda u školi su dobili tablete te imaju instaliran Office 365, a učenici 6. i 8. razreda koji će koristiti vlastite uređaje (računalo, tablet, mobitel) MORAJU na svom uređaju aktivirati Office 365 kao bi bili spremni na učenje na daljinu.

 • Aktivacija Office 365 usluge

Da bi se pristupilo Office 365 sustavu i računu, potrebno je upisati u internetski preglednik (Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera itd.) adresu koja odvodi na portal Office 365. Adresa glasi:

http://office365.skole.hr

Upute o aktivaciji Office 365 možete pronaći OVDJE (Poglavlje 1. 4. Podešavanje i instalacija Office 2016 na računalo; str. 5, 6, 7)

Ova usluga uključuje alate Microsoft Teams i Yammer, a putem kojeg OŠ Kula Norinska organizira učenje na daljinu.

 • Teams

Microsoft Teams je aplikacija za timski rad u sustavu Office 365 pomoću koje se može:
• surađivati i razgovarati s vašim nastavnicima i drugim učenicima
• zakazivati sastanke i održavati videokonferencije
• dijeliti sadržaje
• dodavati različite aplikacije.

Upute za učenike o korištenju alata Teams možete pročitati OVDJE.

Upute za učenike o korištenju alata Yammer možete pročitati OVDJE.

 

U slučaju poteškoća, učenici su dužni obratiti se svojim razrednicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2020. 14:24

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

             Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) uputilo je  školama obavijest da poduzmu  pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu. Naša škola priprema sve prema naputku  MZO-a te se mole učenici i njihovi roditelji da redovito prate obavijesti na našim mrežnim stranicama. 

Sve važne smjernice koje je izdalo Ministarstvo možete pročitati  OVDJE.

                                                                                                                                                                                                               Ravnatelj:

                                                                                      Josip Šprlje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2020. 16:55

OBAVIJEST POVJERENSTVA ZA PROVEDBU IZVANUČIONIČKE NASTAVE

Izvanučionička nastava - višednevni izlet učenika 7. i 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska – Kula Norinska u šk.g. 2019./2020.  

Sukladno članku 14. stavku 7. Pravilnika o  izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 87/14 i 81/15), Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za  izvanučioničku nastavu – višednevni izlet učenika 7. i 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska – Kula Norinska, u školskoj godini 2019./2020., nakon javnog otvaranja i razmatranja svih u roku pristiglih ponuda na sjednici Povjerenstva održanoj 14. siječnja 2020. godine, objavljuje abecedni popis sljedećih ponuda potencijalnih davatelja usluga čije ponude su ispunile propisane uvjete iz javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave br. 1./2019./2020. od 23. prosinca 2019. godine te su odabrane za predstavljene na roditeljskom sastanku 7. i 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska – Kula Norinska:

- KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT  d.o.o., Supilova 38, Split

- PERLA SVJETSKA PUTOVANJA, Ante Starčevića 16, Imotski

           Pisani poziv, sa svim podacima za predstavljanje ponuda na roditeljskom sastanku, biti će upućen odabranim potencijalnim davateljima usluga u propisanom roku.                                                  

                                                                           Predsjednica povjerenstva:

                                                                                                Karmen Matić Vidović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 1. 2020. 13:32

ČESTITKA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 12. 2019. 22:05

BOŽIĆNI PANO

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2019. 14:42

BOŽIĆNA PRIREDBA

         Kao i svake godine, učenici OŠ Kula Norinska, PŠ Krvavac iMomći, svojim glumačkim, recitatorskim i pjevačkim sposobnostima, uveli su nas u božićno i novogodišnje raspoloženje. Božićna priredba održala se 20.12.2019. u školskoj dvorani.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2019. 22:14

"ULJEPŠAJ BAKI BOŽIĆ"

             Učenici PŠ Momići, zajedno sa svojom učiteljicom Antonijom Klobučić, sudjelovali su u humanitarnoj akciji "Uljepšaj baki Božić", koju je organizirala udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

Cilj akcije je prikupljanje higijenskih potrepština i prehrambenih proizvoda koji će se dijeliti korisnicima programa „Pomoć u kući“ te socijalno ugroženima starijim i nemoćnim osobama s ruralnoga područja doline Neretve.

U sljedećem prilogu možete vidjeti kako je sve to počelo...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 12. 2019. 19:40

NAŠE SVJETLO ZA VUKOVAR

  :: opširnije :: 


objavio: IVANKA ŠEŠELJ  datum: 18. 11. 2019. 21:30

ZAPAMTITE VUKOVAR!

  :: opširnije :: 


objavio: IVANKA ŠEŠELJ  datum: 17. 11. 2019. 23:56

DAN KRUHA

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je 31. listopada 2019. u OŠ Kula Norinska, u školskoj dvorani i u dvorištu škole. Ovogodišnja proslava obilježena je humanitarnom akcijom za potrebe Zajednice Pape Ivana XXIII. u Borovcima.

  :: opširnije :: 


objavio: IVANKA ŠEŠELJ  datum: 2. 11. 2019. 22:44

POČETAK NASTAVNE GODINE

  :: opširnije :: 


objavio: IVANKA ŠEŠELJ  datum: 7. 9. 2019. 14:38

OBAVIJEST

FINANCIRANJE (BESPLATNI UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI ZA SVE UČENIKE)

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda iz obveznih i izbornih predmeta  bit će besplatni za sve učenike osnovnih škola, a nabavu tih udžbenika financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz državnog proračuna. Dio udžbenika namjenjen za višegodišnje učenje iz 2., 3. i 4. razreda koji je u šk. g. 2018./2019. financirala Općina Kula Norinska, a koje su učenici bili dužni vratiti na kraju nastavne godine, iskorist će se za uporabu u novoj školskoj godini.

Drugi obrazovni materijali  od 1. do 8. razreda bit će također besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati osnivač OŠ Kula Norinska, tj.  Dubrovačko-neretvanska županija.

*** Općina Kula Norinska će financirati kupnju likovnih mapa, kutija za tehničku kulturu i radnih materijala koji su ostali nepodmireni propisanim cenzusom te ih roditelji ne trebaju kupiti. 

Sve učenike će prvi nastavni dan školske godine 2019./2020. čekati udžbenici i radni materijali u njihovim učionicama. 


Zahvaljujemo Općini Kula Norinska na razumijevanju i pomoći da sljedeća školska godina započne bezbrižno i radosno, za dobro naše djece!

  :: opširnije :: 


objavio: IVANKA ŠEŠELJ  datum: 14. 7. 2019. 16:45
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica


Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Korisni linkovi
Linkovi
 • CARNET
 • HDPIO
 • UNICEF
 • ZBORNICA
 • Webmail
 • E-lektire
 • Portal za skole
 • Prirucnik za ucenje
 • Kula Norinska
 • Krvavac
 • Matijevici

Tisak
 • BUG
 • Smib i Modra Lasta
 • Drvo znanja
 • MATKA
 • Meridijani


Anketa
Koliko surfate internetom preko mobitela?

preskoči na navigaciju